MUĞLA / MARMARİS - Selimiye Şükrü Tugay İlkokulu

Selimiye Şükrü Tugay İlkokulu

Selimiye Mahallesi Buruncuk Mevkii No91 Marmaris / MUĞLA
Vizyon
İstiyoruz ki; öğrenciler bireysel farklılıkların doğurduğu ilgi istek ve yetenekler doğrultusunda eğitim öğretim sürecini yaşasın ve okul sonrası yaşantısına aktarabilsin.
Misyon
Biz öğrencilerimizin farklılıklarını, yeteneklerini açığa çıkarmak, onları en bilimsel teknolojiyle donatmak, eğitim yaşantılarının meydana geldiği çevreyi başarılı biçimde kontrol etmek, eğitimde tam öğrenmeyi gerçekleştirmek için ve süreçteki öğrencilerin tamamını istenilen hedefe ulaştırmak, öğrencileri ve velileri toplumsal değişimden haberdar etmek, öğrencilerin kendini tanıması, çevrede kendisine açık olan fırsatları öğrenmesi, gizil güçlerin geliştirilmesi ve çevresine uyum sağlamsına yardımcı olmak, demokratik hayatın karar verme gücüne sahip bireyler yetiştirmek, herkesin öğrenme haklarından eşit olarak yararlanması ve bu sayede öğrenci yeteneklerini en yüksek derecede geliştirme imkanı sağlamak, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi için öğretmenlerin daha istekli olarak çalışabilecekleri ortamlar sağlamak için varız.
Belirli saatlerde servis yapan dolmuş minibüs.
Yerleşim Yeri
2014 yerel seçimlerinde Muğla Belediyesi’nin Büyükşehir olması ile Köy olan yerleşim yerimiz Mahalle olmuştur. Turgut Mahallesi, Bayır Mahallesi, Bozburun Mahallesi, Söğüt Mahallesi en yakın yerleşim alanları ve sınır komşularıdır. Mahallenin yerleşim alanı sahil şeridinde olup deniz kenarında kurulmuştur. Bölgenin iklimi tipik Akdeniz iklimidir. Halkın temel geçim kaynağı turizm ve balıkçılıktır.Ayrıca tekne ve kayık yapımı ile ilgili atölyeler bulunmaktadır.
İl merkezine 100 Km, ilçe merkezine 42 Km